Fotvård hos Frida
Med noggrannhet, engagemang och en sällan överträffad envishet sätter jag dig och dina fötter i fokus för att ge dig fötter med längre hållbarhet!
Fotvård är ett hantverk
Oavsett vilken slags fötter du kommer med är mitt mål att de ska kännas som "nya" när du lämnar min mottagning!
Min utbildning
Efter att min fascination för fotens funktion och betydelse i våra liv väckts, gick jag 2012 utbildningen till Medicinsk Fotterapeut på Axelsons Gymnastiska Institut.
Din berättelse
Alla fötter har sin historia. Alla fötter har olika vardag. Hur dina fötter haft det genom livet och hur de har det idag är viktigt för mig att veta.
Du måste vara över åtta år
Jag behandlar gärna barn men de måste vara åtta år eller äldre. Råd till föräldrar delar jag alltid gärna med mig av!
Många års erfarenhet
Jag har haft många fötter "under kniven" och det är få fötter som gått in genom dörren på min mottagning som jag slutligen inte lyckats hjälpa.
Presentkort
Alla förstår inte sitt eget bästa när det gäller deras fötter! Köp ett presentkort till någon och överlåt resten till mig!
Med en nästan "kirurgisk precision"
Det kanske låter lite läskigt men en skalpell i en tränad hand kan åstadkomma underverk med många svåra fotåkommor.
Ensam är inte stark
Ibland är jag inte rätt terapeut för jobbet. Ibland måste jag skicka dig vidare till någon av alla de experter jag har i mitt profesionella nätverk. Personer jag med stort förtroende vänder mig till när jag går bet på uppgiften.
Jag hjälper dig med
Med en behandlingsmetodik som jag ständigt utvecklar vidare kan jag hjälpa dig med många olika åkommor men också erbjuda dig optimal förebyggande behandling.
1
Nageltrång
Felaktigt åtgärdade nageltrång kan skapa kroniska problem med ihållande/återkommande smärta.
2
Liktornar
En liktorn försvinner aldrig av sig själv. De går inte att fila bort. Liktornsplåster är en symtomatisk behandling som inte heller åtgärdar orsaken till problemet. För att komma till rätta med en liktorn behöver du professionell hjälp.
3
Fotsvamp & nagelsvamp
Att se skillnad på svamp och andra åkommer är inte alltid helt enkelt. Faktum är att det krävs ett sporprov hos exempelvis din läkare för att vara säker på att det är svamp man har att göra med. Att förstå hur man behandlar en svår nagelsvamp är det många som inte riktigt får kläm på men hos en erfaren fotterapuet med rätt verktyg är möjligheterna ändå goda.
4
Vårtor
En vårta är en av våra vanligaste folksjukdommar. Den orsakas av ett virus som förekommer överallt. Vårtor kan läkas ut av sig själva men det kan ta väldigt lång tid. Det finns hyllmeter av vårtmedel i handeln men måste du vara säker på att det är en vårta du har och att du köper rätt preparat. Under fotvårdsbehandling av en vårta kombinerar vi mekanisk bearbetning av vävnaden med laser samt utprovande av rätt preparat - allt för att du så snabbt som möjligt ska bli kvitt din vårta!
5
Hälsprickor
Sprickor, dessa envisa gamla sprickor! Orskarna kan vara många och skiftande. Hos mig får du hjälp att åtgärda dem och råd för hur just du ska undvika att de uppstår igen.
6
Förhårdnader
Förhårdnader, ibland förstadiet till liktornar, orsakas ofta av tryck och friktion utifrån. Skor är bra, skor måste man ha men ibland är de inte alltid så snälla mot våra fötter. Samtidigt som vi åtgärdar förhårdnader på dina fötter kan det vara fördelaktigt att undersöka hur du kan minska denna yttre påverkan på dina fötter.
7
Nagelvård
Självklart kan du klippa naglerna själv men det är lite som att kakla ditt eget badrum - det blir bättre om du låter en yrkesman göra jobbet! Åtminstone då och då. Jag har rätt verktyg för uppgiften, förståelse för vad som ska göras för alla olika typer av naglar och nagelbäddar.
8
Belastningmönster och ergonomi
Orsak och verkan. Inget uppstår ifrån ingenting. Inte ens bananflugor dyker bara upp bland frukten! Ditt sätt att använda och belasta dina fötter bestämmer väldigt mycket vilka problem du riskerar att få. När du kommer till mig på fotvård får du alltid höra min syn på varför dina fötter är som de är. Jag kan helt enkelt inte hålla tyst om sådana saker...
9
Skoråd
Fotriktiga skor är inte alltid så värst fotriktiga. När du pratar skor med mig får du råd som baseras på många års erfarenhet av att hjälpa alla typer av fötter med många olika typer av behov. Det finns inte en sorts skor som är rätt för alla fötter!
10
Tejpning av överbelastningsskador
Foten består inte bara av tånaglar och hud. Även muskler, leder, ligament och annan stödjevävnad kan hamna i trubbel när de belastas för hårt eller på ett ogynnsamt vis. Kinesotejpning är ett smart sätt att understödja kroppens läkningsförmåga samt för att presentera alternativa belastningsmönster för kroppen.
11
Laserbehandling
Medicinsk laser (LLLT) för behandling av levande vävnad är lite av en märklig historia. Den kan användas vid så många, till synes vitt skilda åkommor att det låter för bra för att vara sant. Det är lite som med vitaminer och mineraler. En "sak" som kan hjälpa mot många olika åkommor. Mekanismen är dock lika genialisk som enkel! Laserljuset stimulerar cellens mitokondrier, våra kraftstationer som producerar mer energi och på så vis förbättras funktionen i cell, inklusive förmågan till att bistå vid självläkning!
12
Förebyggande behandling och rådgivning
Att gå på behandling när saker och ting kört ihop sig är en självklarhet men förebyggande behandling är kanske en smula smartare? Egentligen? Du är varmt välkommen till mig även om du inte går runt med en "spik i foten".
13
Råd och inspiration till effektiv egenvård
Själv är bäste dräng! Eller ja, inte alltid förstås. Ofta behöver man få kvalificerad hjälp med sina fotproblem och i det ingår goda råd om allt från skor, belastning och effektiv egenvård.
14
.
15
Nyfiken på punkt 14?
Jag berättar gärna om den - när du sitter i stolen!
Du är försäkrad hos mig!
Som medlem i Sveriges Fotterapeuter garanterar jag dig adekvat försäkring när du kommer på fotvård hos mig!
Fotterapeuten - dina fötters bästa vän!
När träffades vi senast?
Frida Karlsson
073-52 53 962
frida@fotfrida.se
Då jag väljer att ha telefonen på tyst läge under mina behandlingar kanske jag inte kan svara eller höra av mig direkt, men jag återkommer så fort jag har möjlighet.

Sms och mail ger möjlighet till snabbare återkoppling.
Hitta till mig!
Hantverkaregatan 6
262 63 Ängelholm
GPS
WGS84: N 56° 14.9675', E 12° 51.4023'
Decimal: 56.2495, 12.8567

Fri Parkering precis utanför, samt lätttillgängligt för personer med rullator, rullstol samt Permobil/eloped.
Made on
Tilda